Blog

Kde sme dnes: trvácnosť dezénovej dlážkoviny S8 po rokoch používania

Zistite, ako BOGUMA, s.r.o. vyzdvihuje kvalitu prostredníctvom interakcie s klientmi, ktorí každodenne používajú naše produkty. V tomto článku sa dozviete viac o našej všestrannosti dezénovej dlážkoviny S8, ideálnej pre rôzne odvetvia, a o našom záväzku podporovať slovenské športové kluby a športovcov.

V BOGUMA, s.r.o. sa neustále snažíme povýšiť kvalitu našich výrobkov na nové úrovne dokonalosti, a preto je pre nás zásadné komunikovať s našimi klientmi, ktorí majú denno-denné skúsenosti s produktami, ktoré si od nás zakúpili. Dnes sa sústreďujeme na dezénové dlážkoviny, predovšetkým dezénové dlážkoviny S8 s peniažkovým vzorom, ktoré majú široké využitie vo viacerých odvetviach. Jedným z nich je aj šport, ktorý na Slovensku dlhodobo podporujeme nielen ako dodávateľ gumárenských výrobkov, ale aj v rámci našich partnerstiev so slovenskými športovými klubmi a športovcami

 

V snahe poskytnúť našim zákazníkom dôkladné informácie o výkone, trvácnosti a vlastnostiach našich produktov, sme sa rozhodli navštíviť našich zákazníkov v Topoľčanoch a v Nitre a zistiť, v akej kvalite sa držia naše dezénové dlážkoviny po niekoľkých rokoch používania na hokejových štadiónoch. V tomto článku sa pozrieme na skúsenosti z reálneho prostredia a zhodnotíme výhody a potenciálne obmedzenia tohto produktu, aby ste možno aj vy ako náš potenciálny klient mohli vidieť kvalitu našich výrobkov a zhodnotiť ju na základe reálnych skúseností našich spokojných zákazníkov.

 

Dezénová dlážkovina S8 s peniažkovým vzorom

Dezénová dlážkovina S8 je jednou z našich prvotriednych produktov, ktorú odporúčame pre podlahové povrchy na hokejových štadiónoch. Gumené podlahy sú vo všeobecnosti prirodzene pružné a vydržia vysoké zaťaženie chôdzou a sú tiež odolné voči vode a vlhkosti. Guma má typicky charakter dobrého tlmenia vibrácií, vďaka čomu je populárna na hokejových štadiónoch, v regáloch, verejných priestoroch telocviční a mnohých ďalších podobných priestoroch, kde býva pravidelne zvýšený pohyb po podlahe.

S jej špeciálnou konštrukciou a materiálom poskytuje vysokú odolnosť voči opotrebeniu a náročným podmienkam, ktoré sú typické pre hokejové prostredie. Je tiež odolná a nenáročná na údržbu s jednoduchou manipuláciou. 

S peniažkovým vzorom typu S8 poskytujeme dlážkoviny v základnom prevedení v siedmich farbách: čierna,  šedá, tmavo šedá, modrá, zelená, červená a žltá. 

Štadióny, ktoré sme navštívili si vybrali dlážkoviny v základnom prevedení čiernej a sivej farby. 

Túto dezénovú dlážkovinu odporúčame na hokejových štadiónoch použiť na tribúnach, striedačkách, v šatniach a koridoroch a tiež v prostredí tréningových plôch. Na niektoré z týchto príkladov sa pozrieme hlbšie aj na nitrianskom a topoľčianskom zimnom štadióne.

 

<p>Príklad sivého farebného prevedenia dezé novej dlážkoviny S8 s peniažkovým vzorom</p>

Príklad sivého farebného prevedenia dezé novej dlážkoviny S8 s peniažkovým vzorom

Hokejový klub v Topoľčanoch a ich skúsenosti

V Topoľčanoch sme zavítali na hokejový štadión, kde nám Mgr. Ľuboš Michalka, vedúci zimného štadióna, ochotne ukázal všetky miesta, kde sa naša dlážkovina nachádza, akými sú striedačky, šatne a chodby. Naša S8 bola na zimnom štadióne nainštalovaná v roku 2018, a teda už 6 rokov udržiava mladé hokejové talenty v bezpečí. 

 

Pán Michalka zdôraznil výhody dlážkoviny, ktorými sú: 

1. Dobrá umývateľnosť strojom na čistenie.

2. Peniažkový vzor, ktorý predlžuje životnosť gumy, keďže sa najprv zodierajú peniažky, až potom sa opotrebuje samotná guma.

3. Odolnosť voči vode

4. Odolnosť voči ľadu 

5. Odolnosť voči chladu.

6. Schopnosť odolať rolbe s hrotmi na kolesách s váhou až 6 ton 

 

<p>Detail kolies rolby, ktoré sa dostávajú do kontaktu s dlážkovinou.</p>

Detail kolies rolby, ktoré sa dostávajú do kontaktu s dlážkovinou.

7. Vysoká váha dlážkoviny, čo zabraňuje jej pohybu po zemi a eliminuje potrebu lepenia.

8. Vysoká trvanlivosť - naše dezénové dlážkoviny S8 inštalované od roku 2018 stále zachovávajú svoju kvalitu.

9. Absorbujú menej vody a nemajú tendenciu sa zdvíhať alebo sa spájať, čo ich robí výhodnejšími v porovnaní s inými typmi dlážkovín.

 

Okrem výhod, ktorých bolo mnoho, nás však vedúci štadiónu tiež upozornil na nevýhodu, ktorou je v niektorých  prípadoch manuálne čistenie, ktoré je kvôli vyčnievajúcim peniažkom na porvchu náročnejšie, no nie nemožné. Odhliadnuc od tohto mínusu bol pán Michalka s výrobkom spokojný a odporúča ho aj ostatným štadiónom.

 

<p>Ukážka dezénovej dlážkoviny S8 v sivej farbe v šatniach, kde je položená od roku 2020</p>

Ukážka dezénovej dlážkoviny S8 v sivej farbe v šatniach, kde je položená od roku 2020

<p>Ukážka dezénovej dlážkoviny S8 v čiernej farbe na striedačkách, kde je položená od roku 2018.</p>

Ukážka dezénovej dlážkoviny S8 v čiernej farbe na striedačkách, kde je položená od roku 2018.

“S výrobkami od firmy BOGUMA, s.r.o. sme nadmieru spokojní a môžeme naozaj potvrdiť, že ich výrobky sú skutočne vhodné pre zimné štadióny.

Máme niekoľkoročné skúsenosti s dlážkovinami, ktoré sú u nás vystavené náročnému opotrebovaniu nožmi od korčúľ, no napriek dlhodobému používaniu sú vidieť len bežné zanedbateľné známky poškodenia.

Hlavnou prednosťou je kvalita a odolnosť dlážkoviny o čom svedčí aj to, že až v 80-tich % našich šatní sa nachádza práve dlážkovina od firmy BOGUMA, s.r.o.. Dlážkovina sa ľahko prispôsobí spodnému povrchu, svojou hmotnosťou zabezpečí pevnosť a stabilitu. Taktiež je odolná voči nasávaniu vody, čo je veľmi dôležité na zimnom štadióne.

Spolupráca s firmou BOGUMA, s.r.o. sa nám veľmi osvedčila a môžeme produkty spoločnosti vrelo odporučiť.”

Mgr. Ľuboš Michalka

Vedúci zimného štadióna

 

 

Nitriansky zimný štadión

Ďalšou zastávkou bol pre nás zimný štadión v Nitre, kde je naša dezénová dlážkovina položená od roku 2017 a na niektorých miestach od roku 2023. Túto návštevu nám spríjemnil správca štadiónu, pán Miroslav Ecker, ktorý nás previedol štadiónom a podelil sa s nami o svoje skúsenosti s našimi výrobkami. Naša dlážkovina sa na nitrianskom zimnom štadióne nachádza vo viacerých šatniach, na striedačkách a na chodbách.

 

Niekoľkokrát vyzdvihol výhody našej dlážkoviny, ktorými sú podľa neho najmä:

1. Jednoduchá údržba

2. Šetrnosť ku korčuliam

3. Minimalizuje náklady z dlhodobého hľadiska

4. Jednoduchá inštalácia a možnosť presného rezu bez potreby lepenia.

5. Vysoká trvanlivosť a schopnosť odolať náročným podmienkam.

 

Tiež spomenul, že pri procese pokladania gumy nie je potrebné používať lepidlo práve preto, lebo je dlážkovina natoľko ťažká, že sa po finálnom umiestnení nepohne ani pri výraznejšej manipulácii. Tým pádom je inštalácia pre našich zákazníkov jednoznačne rýchlejšia a jednoduchšia.

 

Čo sa týka nevýhod, pán Ecker poznamenal, že v okolí striedačiek je potrebná dlážkovina, ktorá je odolná voči extrémnemu namáhaniu, a preto si na niektorých miestach všimli výraznejšie opotrebovanie oproti menej namáhaným prostrediam. Tento poznatok nás donútil zamyslieť sa nad potenciálnou prípravou špeciálne navrhnutého produktu, ktorý by bol vhodnejší na špecifické prostredie striedačiek zimných štadiónov.

 

<p>ukážka dezénovej dlážkoviny S8 v čiernej farbe na striedačkách, kde je položená od roku 2023</p>

ukážka dezénovej dlážkoviny S8 v čiernej farbe na striedačkách, kde je položená od roku 2023

layout element image
layout element image
layout element image
layout element image

"S Dezénovou Dlážkovinou S8 som nadmieru spokojný ja aj celý štadión. Je to investícia, ktorá sa oplatí. Kvalita je pre nás prioritou, a preto som zástancom investície do dlážkoviny, ktorá dlho vydrží."

Miroslav Ecker

Správca štadiónu



 


Na základe našich zozbieraných skúseností môžeme potvrdiť, že dezénová dlážkovina S8 od BOGUMA s.r.o. je spoľahlivým a dlhotrvajúcim riešením pre podlahové povrchy hokejových štadiónoch. Jej výhody, ako je odolnosť voči opotrebeniu, vysoká trvanlivosť a jednoduchá údržba, predčia potenciálne obmedzenia, ktoré môžu byť spojené s jej použitím. 

 

Sme hrdí na to, že naši klienti, vrátane hokejových klubov v Topoľčanoch a Nitre, vyjadrujú svoju spokojnosť s výkonom a kvalitou našich produktov, čo len potvrdzuje ich výnimočnú hodnotu a efektivitu v náročných podmienkach.

 

Ďakujeme pánovi Michalkovi a Eckerovi, že si na nás našli čas a pomohli nám aj našim potenciálnym klientom nahliadnuť do reality používania našich výrobkov. Aj vďaka nim máme možnosť sa neustále zlepšovať a poskytovať našim partnerom len tie najkvalitnejšie výrobky či už sa jedná o dezénové dlážkoviny alebo iné gumárenské produkty, ktoré u nás v BOGUMA, s.r.o. nájdete. 

 

Pre ďalšie detaily môžete preskúmať náš leták, ktorý sa zameriava na bezpečný pohyb v prostredí zimných, resp. hokejových štadiónov.

 

Ak by ste mali viac otázok alebo by ste sa chceli ísť sami presvedčiť o kvalite našich výrobkov, neváhajte nás kontaktovať na sales@boguma.sk